• ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ''ВУКИЦА МИТРОВИЋ'' ЛЕСКОВАЦ

  • ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ''ВУКИЦА МИТРОВИЋ'' ЛЕСКОВАЦ

  • ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ''ВУКИЦА МИТРОВИЋ'' ЛЕСКОВАЦ

  • ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ''ВУКИЦА МИТРОВИЋ'' ЛЕСКОВАЦ

Copyright 2024 - DITEAM

Драга децо , поштовани родитељи и сарадници,

ПУ „Вукица Митровић“ прославља свој 75-ти рођендан на мало необичан начин.Ово је први пут у нашим животима да смо сви суочени са истом бригом или бар истим узроком наших брига и проблема.Иако су многи од нас били изоловани ,неки и болесни ипак смо као никад до сад повезани и упућени једни на друге.

Драги родитељи у протеклих девет месеци трудили смо се да вам пружимо подршку у свакодневним сусретима али и нашим предлозима активности које бисте могли да радите са децом.Ваша креативност и домишљатост показали су колико је важна улога родитеља у одрастању, одржавању континуитета и очувања осећаја припадности заједници.

Наши сарадници и оснивачи пружили су нам несебичну подршку у свим активностима и ми се срдачно захваљујемо.

Дакле иако свако „весла у свом чамцу“ ми јасно видимо једни друге и осећамо да нас носи иста струја. И ево,машемо из свог чамца,трудимо се да не испустимо весло и са нестрпљењем чекамо да се поново окупимо у вртићима у пуном саставу и да све буде као пре. Ми смо сигурни да је ово стање пролазно и да ћемо наш следећи рођендан прославити на начин и уз садржаје како доликује нашој установи.

Уз срдачне поздраве желимо да вас подсетимо како смо прошле године прославили рођендан.

Погледајте ОВДЕ.

У вртићу "Звончица" су васпитачи, родитељи и деца заиста показали да је "ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ВЕЋА". На хуманитарном базару успешно су прикупљена новчана средства за лечење дечака Стефана.

Дечија недеља је протекла у духу солидарности и хуманости. Васпитачи, деца и родитељи вртића "1001 Радост" организовали су хуманитарни базар у Дечијем сокачету. Успешно је прикупљен новац који је уплаћен за лечење дечака Стефана.

 

331

ПРЕДСТАВА "ПЕТАР ПАН"- ВРТИЋ "ЛАНЕ"

Dan Ustanove

ПУ „Вукица Митровић“  10.12.2019. године прославља седамдесет четврту годину постојања. Свечаности у Лесковачком народном позоришту присуствоваће гости и сарадници из других предшколских установа у Јабланичком округу и околних округа, представника Града Лесковца, школске управе и многобројних културно – образовних установа. Програм прославе годишњице започели смо 09.12 2019.г великом ревијом лутарских представа у ЛКЦ-у уз учешће 10 припремних група из полудневног програма и 124 –оро деце глумаца.

ПУ "Вукица Митровић" организује шести ПАНАЂУР на тему ГРАЂЕЊА

22.-23.10.2019. у Центру за стручно усвршавање у образовању

liflet Panadjur 2019 page 002

liflet Panadjur 2019 page 001

        

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

од 7. до 13. октобра 2019. године .

На тридесет година од усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета прилика је да се анализирају досадашња постигнућа Републике Србије у домену заштите детета, а сви одговорни актери позову на додатно унапређење положаја деце у нашем друштву. Због тога се, овогодишња Дечија недеља одржава под слоганом:

Да право свако – дете ужива лако!

30 година Конвенције о правима детета

На нашим просторима Дечија недеља се обележава од 1934. године, а од тада до данас, програмски циљеви се развијају и мењају, пратећи стварне проблеме и анализирајући потребне промене у овој области, као и сензибилишући јавност на пуно остваривање дечијих права. Ова манифестација је од 1987. године, на предлог организације Пријатељи деце Србије, уведена у Закон о друштвеној бризи о деци и сваког октобра је препознају и у њену реализацију се укључују многобројне владине институције, удружења грађана, као и угледни појединци посвећени деци. Од 2018. године Дечија недеља се налази у Закону о финансијској подршци породица са децом.

Програмске активности Дечије недеље, њени циљеви и теме, засноване на релевантним међународним и националним документима и прописима, као и задацима у процесу придруживања Европској унији, реализују се на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

Дечија недеља у овој години посебно се бави обележавањем тридесетогодишњице доношења Конвенције УН о правима детета.

             ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

ПОНЕДЕЉАК        ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ

Јавнa и медијскa промоцијa Дечје недеље

У вртићима активности којима промовишемо дечја права

УТОРАК                  СПОРТСКИ ДАН - турнири

Позовите родитеље да заједно проведете дан на отвореном.Органузујте разне рекреативне активности и такмичења.

СРЕДА                        МАСКЕНБАЛ

                   Уколико можете, организујте у својим вртићима маскенбале , модне ревије,шеширијаде или нешто слично.

 

ЧЕТВРТАК                            ЈЕСЕЊИ БАЗАР

У вртићима и свим групама пп програма бавите се традиционалним играма уметношћу и рукотворинама. Организујте традиционалне игре и презентације дечјег стваралаштва, креативне радионице, представљање удружења која се баве израдом предмета или украса у традиционалном стилу . Изложбе организујте на отвореном или у просторима вртића које ви сматрате прикладним.

 

ПЕТАК                     ПОКЛОН ТАЈНОМ ДРУГУ

Организујте дружења са децом и старијим суграђанима.Такође организујте акције и програме хуманитарног карактера.

                  

Пријем код градоначелника je 09.октобра у 12 сати .На пријем иду деца из припремне предшколске групе у школи „Светозар Марковић“ и васитач Бојана Савић. За сусрет ће припремити сет питања за градоначелника.Питања могу бити у форми постера и уколико деца не добију реч или не могу да поставе сва питања, постер ће бити предат градоначелнику.

            Представa за Дечју недељу

Представа“ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА“ поклон је ЛНП-а.Превоз деце до позоришта васпитачи треба да договоре са родитељима или у сарадњи са локалном заједницом ако за то постоји могућност.

Представу „ЧАРОБЊА ИЗ ОЗА“ Лесковачког народног позоришта   деца из припремних група видеће по следећем распореду:

Датум

Групе

Време

Место

Четвртак

10.октобар 2019.г

ПП групе:

Васа Пелагић                                     17

Бобиште                                                 15

Вук Караџић)                                       11

Бамби(група у вртићу)                         13

1001 радост( група у вртићу)              14

Светозар Марковић                             42

Лане (група у вртићу)                          6

Цицибан(група у вртићу)                   27      

Бубамара(група у вртићу +ППгрупа Звончица) 27 +5                                 32

Колибри(групе у вртићу)                    54

Цврчак(Коста Стаменковић)               31

 

 

 

 

 

 

10 час.

ЛНП

261-о дете

Вртићи "Звончица" и "Бубамара" традиционално реализују еколошке активности. Ове године ће васпитачи са децом и родитељима овој важној теми посветити посебну пажњу кроз целогодишње активности и организацију еколошке недеље. Снимак отварања изложбе фотографија, можете погледати кликом на линк  Еколошка недеља